Premsa

Formació: 

Marina Boïgues
Elena Gascon
Susanna Gascon
Àurea Moll
David Sarsanedas
Quim Sitjes
Laura Codina
Núria Valentí
Montserrat Viñas
Domènec Boïgues
Nina Sunyer

Recursos premsa: 

Contacte: 

Management

Domènec Boïgues

contacte@orchestrafireluche.cat

606 543 935

 

Premsa

Jordi Puig

jordi@u98music.cat

 

 

 

 

 

 

Bio: 

L'Orchestra Fireluche és un peculiar i inquiet grup de música instrumental de la Cellera de Ter (Girona) que des del 2002 treballa amb instruments de joguina, reciclats, curiosos, inversemblants, clàssics i propis de cultures d'arreu del món.

Set anys després de la publicació de Nina de Miraguano, pren finalment cos i ànima el primer disc de l'Orchestra Fireluche i Pau Riba: ATARÀXIA.

En aquest treball l'univers de pianets de joguina, da ruans, orgues Casio, melòdiques, serres musicals, trastos, flautes, guitarretes, violins i bateries de pots i llaunes de l'Orchestra Fireluche es combinen, fidels a la seva infatigable curiositat, amb la veu i els textos onírics, esquitxats de jocs de paraules i a la vegada familiarment propers d'en Pau Riba, un artista a qui sembla que els anys no facin res més que esmolar-li l'enginy i la creativitat.

El resultat són un grapat de noves cançons que viatgen des de la més dolça tendresa fins a la més gran exuberància: Sa meu mare, un llarguíssim, emocionat i emocionant poema declamat a raig dedicat a la dona que va portar a en Pau al món; Ull Llull, de melodia fràgil i delicada, una peça escrita per qui ja es mira la vida com qui mira el palmell de la mà; Ataràxia, un crit a la felicitat sorgida de la pura contemplació; Visions cadaquesenques, cinc minuts de música eufòrica i text surrealista i subaquàtic...

Un disc in un espectacle parits frec a frec entre l'Orchestra i en Pau, entre en Pau i l'Orchestra, un treball sorprenent i reconeixible alhora, una proposta per assaborir amb calma, una petita joia per descobrir.