Inici

DIRECTE A LA PLANETA: NOU DISC DE L'ORCHESTRA FIRELUCHE

L’ORCHESTRA FIRELUCHE PRESENTA «DIRECTE A LA PLANETA», UN DISC AMB 11 NOVES CANÇONS ENREGISTRAT EN DIRECTE FA 20 ANYS

Després de 20 anys, l’Orchestra Fireluche presenta «Directe a la Planeta», un disc en format cassette amb 11 cançons inèdites enregistrades en directe durant el concert que, el dia 29 de maig de 2004, va servir de presentació a la seva primera maqueta a la sala La Planeta de Girona.

«Directe a la Planeta» es converteix, així, en una mena de màquina del temps que transporta a l’oient als primers temps de l’Orchestra Fireluche, tant pel que fa als músics que hi participen, com per les composicions, la sonoritat, l’estètica i la manera com el disc arriba al mercat: en format cassette, un suport encara relativament habitual fa 20 anys.

En una picada d’ullet a les pràctiques domèstiques de l’època, pel disc s’han recuperat cassettes ja usats que, un cop regravats, s’han convertit, cada un, en peça única.

Així, el fet que cada cassette tingui una durada diferent comporta que, algunes vegades, el disc aparegui repetit a la cara A i la cara B; que algunes cançons quedin tallades a final de cara i comencin de nou a la següent o que, en acabar, continuï sonant la música que hi havia enregistrada a l’original: La Década Prodigiosa, Sau, Los Panchos, etc.

El disc ve acompanyat d’un bolígraf per a enrotllar la cinta en cas que aquesta surti de la guia i d’un CD per facilitar-ne l’escolta a qui no tingui reproductor de cassette.

La gravació del concert, l’any 2004, va anar a càrrec de Marc Paneque. De la remasterització se n’ha ocupat Albert Cortada, tècnic de so de l’Orchestra durant molts anys. I les còpies dels cassettes les ha fet en Joan Vissi a l’estudi Scumbag Tapes, de Blanes.

El disseny el signen Elena Gascon i Marina Boïgues amb l’assessorament de Sebi Subirós, i la foto del directe és obra de David Curto.

El disc el publica el segell gironí U-98 Music, el mateix que ja ha editat els darrers treballs de l’Orchestra Fireluche; i veurà la llum, en format físic i digital, el proper dia 29 de maig, coincidint amb els 20 anys del concert de la Planeta.

LLISTAT DE CANÇONS, PER ORDRE:

1. Obertura

2. Sol-Re

3. El valset

4. Entreteniment

5. Fandango

6. No hay problema

7. La vie en rose

8. Dorre-Ut

9. Crèdits

10. La iaia de la Lu

11. Les pedres del riu

En aquest disc hi trobareu la perfecta imperfecció de l’emoció del directe de quan l’Orchestra érem clincs i cloncs i plaf i fius i havíem de tocar pocs mesos i després deixar-ho i hauria set així bonic i divertit i ens hauria servit per si en aquell moment haguéssim hagut de jugar-nos-hi res una penyora un gra de sal o una peça de roba perdre-ho tot per sempre més i no trobar com hem fet or després de l’amor família una aspra on fer-nos grans ni aquest k7 renadiu que ara treu el cap ens mira i diu la vida a vegades punxa però ens ho estem passant molt bé